Фізико-хімічні властивості;Потенційна шкода;Де знайти/Бренди;
Моносахарид, є самостійною "солодкістю", в 2 рази менш солодкий, ніж цукор. В медицині застосовується при інтоксикаціях, захворюваннях печінки і нервової системи. Необхідний елемент у всіх процесах організму, глюкоза - це енергія для правильної роботи кожної клітинки організму і, отже, наше здоров`я. Середня потреба в глюкозі розраховується як 2,6 г/кг ваги людини. Для засвоєння вимагає інсулін (!).;При перевищенні добової норми глюкози починається інтенсивне відкладення жирів, що призводить до ожиріння, порушується обмін речовин, збільшується вміст холестерину в крові - атеросклероз, тромбоз, тромбофлебіт (небезпечно для життя), виникає алергія продукти і препарати, запахи і цвітіння рослин. А також: зниження або підвищення артеріального тиску, інсульт, хвороба Альцгеймера, цукровий діабет, погіршення настрою. Сприяє розвитку карієсу.;Соки фруктові і ягідні, виноград і сік з нього, вишня і черешня, суниця, малина, кавун, слива, гарбуз, капуста білокочанна, морква, мед (суміш глюкоза + фруктоза), зернові та злакові (крупи, макарони, хліб), молочні продукти (вершки, кефір, молоко). Багаті на якісну глюкозу яблука, банани, кукурудза і боби.;